'Türkiye'nin Güçlü Ve Kararlı Bir Ekonomisi Var'

İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerine ilişkin, "Türkiye'nin güçlü ve kararlı bir ekonomisi var. Her geçen yıl büyüme oranlarını artırması iş dünyasını üretime ve yatırıma teşvik ediyor." ifadesini kullandı.

Tekli, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK tarafından bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin açıklanan GSYH verilerine yönelik değerlendirmede bulundu.

Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 büyüdüğünü anımsatan Tekli, yatırım odaklı çalışmalarla bu rakamların daha üst seviyelere çıkarılabileceğini bildirdi.

İş insanlarının üretimi sürdürmesi gerektiğini aktaran Tekli, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin güçlü ve kararlı bir ekonomisi var. Her geçen yıl büyüme oranlarını arttırması iş dünyasını üretime ve yatırıma teşvik ediyor. İş dünyasının önünü açacak teşvikler ve hamlelerle birlikte Türkiye ekonomisinin önümüzdeki yıllarda istikrara kavuşacağını düşünüyorum. Sanayi alanındaki uygulanan modeller birçok sanayicimizi daha çok üretim yapmaya ve dünya pazarına açılmaya teşvik edecektir. Türkiye'nin diğer ülkelere rol model olabilmesi açısından daha fazla üretim yapıp, Ar-Ge çalışmalarına önem vermesi gerekiyor. Sanayicilerimizin üretim faaliyetleri her geçen yıl atış gösteriyor. Üretim yapıldıkça piyasalardaki hareketlilik yerini istikrara bırakıyor. Üretilen ürünlerin dış pazardaki yerinin ve Ar-Ge çalışmalarının doğru yapılması istikrar açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle olmazsa olmazımız üretim ve istikrardır."

Kaynak: AA