Trabzon'da Doğalgaz Çalışmaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: 'Ortahisar ilçesinde 94 bin 293 iş yeri ve konutun önüne doğalgaz getirildi'.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesinde 94 bin 293 iş yeri ve konutun önüne doğalgaz getirildiğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisar ilçesinde doğalgaz çalışmalarına fiili olarak 2009 mahalli seçimlerinin ardından başlandığını anımsattı.

Ortahisar'da 110 bin konut ve iş yerinin önüne doğalgaz getirilmesinin planlandığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon'un 5 bin yıllık tarihi, arazisinin engebeli ve yollarının dar oluşu nedeniyle çalışmalar zamana yayılmıştır. Bu çerçevede yapılan hizmetin mahallelere yaygınlaştırılması hemen hemen tamamlanmış bulunmaktadır. Ortahisar ilçesinde kalan kısım Trabzon'un en eski, en tarihi bölgesi olan Ortahisar bölgesi dediğimiz Meydan Parkı, Kalepark bölgesi, Uzun Sokak, Kunduracılar Caddesi, Bakırcılar Çarşısı gibi eski merkezi bölgelerinin olduğu alanlardır. Buraları bilerek en sona bırakmış durumdayız. Toplam bir rakam verecek olursak Ortahisar ilçesinde daire ve iş yeri olarak 94 bin 293 ünitenin kapısına doğalgaz getirilmiştir. Zaten hedeflediğimiz rakam 110 bin ünite, Bunun yüzde 85'ini gerçekleştirmiş durumdayız."

Gümrükçüoğlu, evinin ve iş yerinin önüne doğalgaz gelen hemşehrilerinden abone olmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Bu esnada belki 5-10 bin lira arası bir rakamla karşılaşabilmekteler ama bunu da bu hizmeti sunan firmalar taksitlendirmekte ve hemşehrilerimiz bu bedeli de kısa sürede tasarruf olarak geri kazanmaktadır. Şu anda 67 bin 289 abonemiz var. Abone olma oranı yüzde 70'lerin üzerine çıkmıştır, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için geleceğimiz için daha temiz Trabzon için evinin önüne doğalgaz gelen herkesin abone olmasını talep ediyorum."

Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesinin yanı sıra Trabzon'un birçok ilçesinde doğalgaz çalışmalarının da ivedilikle sürdüğünü aktardı.
Kaynak: AA