Tekirdağ'da Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu Açıldı

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü tarafından onarımı tamamlanan bölge yatılı hafızlık Kur'an kursu hizmete alındı.

Eskicami-Ortacami Mahallesi'nde hizmete başlayan kursta, 52 kız öğrencinin hafızlık eğitimlerine devam ediliyor.

İlçe Müftüsü Ayhan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekirdağ'a güzel bir yatılı Kur'an kursu kazandırdıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Okur, kendilerine tahsis edilen binanın tadilatının 2,5 ayda tamamlandığını ifade ederek, "Binamızı hizmete açtık çok şükür. Bina eskiden FETÖ'nün dershanesiydi. Maliye Bakanlığı tarafından bize tahsis edildi. Biz de binanın içerisinde eksik olan yemekhane, yatakhane, ısıtma eksiklilerini tamamladık. Biraz masraf ettikten sonra her şeyini tamamlayıp binayı kullanılır hale getirdik." dedi.

Kursta vatanına milletine hayırlı hafızlar yetiştirileceğini dile getiren Okur, "Geçen hafta itibarıyla da kızlarımız burada eğitimlerine başladı. 52 kızımızın hafızlık eğitimleri devam ediyor. Kayıtlarımızı almaya devam ediyoruz. Kızlarımızdan 24'ü hafızlık yapıyor. Diğer kızlarımız da Kur'an öğrenip hafızlığa başlayacak. Tekirdağ'a yıllardır yapılmamış tam teşekküllü bir Kur'an kursu kazandırdığımız kanaatindeyim." diye konuştu.

Okur, gelecek yıllarda bütün Trakya'ya hizmet verebilecek hale geleceklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Yatak kapasitemiz şimdilik 60 ama gelecek yıl bunu 100'e çıkaracağız. Yakın iller ve Tekirdağ'ın ilçelerinden gelecek herkese hizmet verecek seviyeye geleceğiz. Tekirdağ'a hafızlık merkezi kazandırmış olduk. Binamızın eksiklikleri tamamlandı, artık eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Tekirdağ'da erkeklerde hafızlık için öğrencilerimiz çok az. Kızlarımız hafızlık için istekli ama erkek neredeyse yok. Müracaatlar çok az inşallah artar. Okuma, öğrenmek isteyen herkese kapımız açık. Hem okulunu bitirirler, hem de hafızlık yaparlar. 80 kişi kapasiteli 4-6 yaş Kur'an kursunu da açacağız. Bütün çocuklarımızı kazanmak, onları hayırlı nesil olarak yetiştirmek istiyoruz."

Kaynak: AA