Malatya'da Okul Güvenliği Toplantısı

Malatya'da, 17 Eylül Pazartesi başlayacak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili güvenlik toplantısı düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Malatya Valisi Ali Kaban, başkanlığında okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, eğitim kalitesinin artırılması ve diğer hususlarla ilgili olarak eğitim öğretim yılı öncesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı güvenlik toplantısı düzenlendi.

Kaban, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okullarda ve okul çevrelerinde gereken her türlü tedbirin alınacağını belirterek, "İlgili kurumlar ve okul idareleriyle okullar açılmadan önce konuyla ilgili eksikliklerin giderilmesi hususunda gerekli çalışmalar yapılacak. Çocuklarımız bizim her şeyimiz." ifadelerini kullandı.

Okul kantinlerinin denetlenmesi, hassas olduğu belirlenen okulların bulunduğu yerlerde başta uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konusu olmak üzere kolluk kuvvetlerince gerekli tedbirlerin alınması konuları toplantıda görüşüldü.

Toplantıya, Battalgazi Kaymakamı ve Yeşilyurt Kaymakam Vekili Abdül Kadir Duran, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Şahin, Battalgazi Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber, muhtarlar ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA