İbradı'da Ebru Ve Taş Süsleme Sergisi

Ebru ve taş süsleme sanatçısı Saniye Çavuşoğlu, "Gelenekten Geleceğe" isimli üçüncü kişisel sergisini Antalya'nın İbradı ilçesinde açtı.

İbradı Muammer Aksoy Kültür Evi'nde açılan sergide, ebru ve taş sanatından 42 eser sergilendi.

Ebru ve taş süsleme sanatçısı Saniye Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, el sanatları öğretmeni olduğunu ve 5 yıldır Büyükşehir Özel Eğitim Okulu'nda özel öğrencilerle çalışma yaptığını, Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde de el sanatları öğretmeni olarak çalıştığını söyledi.

Ebru sanatının kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "İbradı'da sergi açmamdaki amaç sanatı halkla birleştirmek, toplumu sanatla aydınlatmaktır. Sanat ancak toplumla var olur. Sanatla toplum gelişir ve aydınlanır. Ebru sanatı ve taş sanatının bir çok özelliğinin yanında terapi gibi tedavi etme özelliği vardır." diye konuştu.

Ebru ile insanın kalbinden geçenleri suya yansıttığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Gönülden gelen ve renkler aracılığıyla suya düşen ne varsa suyun yüzünde can buluşudur. Su hayat kaynağımız ve hisseden bir madde. Dokusunda su olan her şey insana gönül rahatlığı ve huzur veriyor. Ebru sanatı gibi taş sanatının da rahatlatıcı özelliği var. Taş sanatında kullandığımız malzemelerin hepsi, doğal ve doğada bulunan çoğu üzerinde yürüdüğümüz çakıl taşları ya da yere duşmuş olan yapraklardan oluşuyor."

Kaynak: AA