'FETÖ Sanığının Yurt Dışına Çıkış İzni' Kaldırıldı

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada, daha önce adli kontrol tedbiriyle tahliye edilen bir sanığa katılacağı fuar için 100 bin lira kefalet karşılığında verilen 2 haftalığına yurt dışına çıkış izni, Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı sonucu iptal edildi.

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada, daha önce adli kontrol tedbiriyle tahliye edilen bir sanığa katılacağı fuar için 100 bin lira kefalet karşılığında verilen 2 haftalığına yurt dışına çıkış izni, Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı sonucu kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuksuz sanıklardan O.B'ye katılacağı fuar için 100 bin lira kefalet karşılığında 2 haftalığına yurt dışına çıkış yasağının geçici olarak kaldırılması kararına Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan itiraz, 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık O.B'nin yurt dışına çıkış yasağının geçici olarak kaldırılması kararını iptal etti.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY'ye ilişkin aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da yer aldığı 11'i tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti, 5 Eylül'deki celsede, tutuksuz sanık O.B'ye katılacağı bir fuar için 100 bin lira kefalet karşılığında 2 haftalığına yurt dışına çıkış izni vermişti.

Kaynak: AA