Dezavantajlı Çocuklara 'Yat' Gezisi

İçel Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İçel İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ’Sokakta ya da risk altındaki çocukların rehabilitasyonu’ projesi kapsamında dezavantajlı çocuklar yat gezisi yaptı.

Dezavantajlı Çocuklara 'Yat' Gezisi
Sosyal Destek Programı (SODES) programı kapsamında hayata geçirilen proje ile risk altındaki çocuklar İçel’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nde yat turu yaparak, Akdeniz’in mavi koylarını gezdi. SODES Risk Altındaki Çocuklar Projesiyle Çocuk Koruma Mobil ekip elemanlarınca sosyal incelemeleri yapılan çocuklar projeye dahil edilerek çeşitli spor faaliyetlerinin yanı sıra çocukluklarını gezi piknik ve denizle buluştular.

Proje Koordinatörü Mustafa Sarı, "İl Çocuk Hakları Koordinatörlüğü olarak İçel’de çocuklara yönelik koruyucu önleyici bir çok çalışmalar yapıyoruz. Özellikle risk altında olan dar gelirli yada parçalanmış ailelerin çocukları öncelikli olmak üzere İçel’de çocuk odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Mobil ekip çalışmaları yanında çocuklarımızın çocukluğunu yaşayacağı ortamları sağlamak için proje kapsamında okullarımız açılmadan gezilere hız veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA