Dağcılar Mereto Dağı'na Tırmandı

Türkiye'nin farklı illerinden dağcıların oluşturduğu 22 kişilik grup Batman'ın Sason ilçesindeki bölgenin en yüksek rakımlı dağı Mereto Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin: 'Yıllardır ülkemizde yüksek irtifa tırmanışı bölgedeki olaylardan dolayı resmi olarak gerçekleşmemişti. Amacımız her yıl yüzlerce sporcunun burada zirve yapmasını sağlamak'

Türkiye'nin farklı illerinden dağcılar, Batman'ın Sason ilçesindeki bölgenin en yüksek rakımlı dağı Mereto Dağı'na tırmandı.

Bölge, tesis edilen huzurla Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlara ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı.

Bu kapsamda, Batman'da bir araya gelen 22 dağcı, Sason ilçesindeki 2 bin 973 metre yüksekliğe sahip bölgenin en yüksek rakımlı dağı Mereto Dağı'na tırmanarak zirveye ulaştı.

Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin, bölgedeki terör olayları nedeniyle uzun süredir bu tür tırmanışlar yapamadıklarını belirtti.

Bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesinin önemine değinen Ekin, "Yıllardır ülkemizde yüksek irtifa tırmanışı bölgedeki olaylardan dolayı resmi olarak gerçekleşmemişti. Amacımız Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2019-2020 faaliyet programına Mereto Dağı tırmanışını ekletmek ve her yıl yüzlerce sporcunun burada zirve yapmasını sağlamak." dedi.

Ekin, bu faaliyete ev sahipliği yapan Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Antalya'dan gelen Likya'nın Dağları ve Yaylaları Dağcı Kulübü Başkanı Ömer Faruk Gülşen de Mereto Dağı'nın bölge için bulunmaz bir nimet olduğunu söyledi.

Mereto Dağı'nın doğa turizmi, yamaç paraşütü ve diğer dağcılık sporlarına elverişli olduğunu dile getiren Gülşen, şunları kaydetti:

"Mereto Dağı'nın kuzeyinden sırta çıkıldı. İlkeler doğrultusunda ve uyumlu şekilde 2 bin 973 metre yüksekliğindeki zirveye ulaştık. Ermeni Surp Asvadazin Meryem Ana Kilisesi'nin de bulunduğu zirvede yemek yedik, fotoğraf çektirdik, çevredeki dağları izledik ve geri döndük."

Etkinliğe, Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Dağcılık Batman ve Hakkari İl Temsilcilikleri de katıldı.
Kaynak: AA