Çobanlara Sigorta Desteği Önerisi

Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Asım Küçükakın, Türkiye'nin et sorununun küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesiyle çözüleceğini belirterek çobanlara sigorta desteği sağlanması önerisinde bulundu.

Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Küçükakın, Uşak 4. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvancığın geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin et sorununun çözümü için büyük sürüler oluşturulması gerektiğini savunan Küçükakın, belli sayıda sürü sahibi çobanların sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması önerisinde bulundu.

Sigortası olmayan çobanların evlenemediğini, bu yüzden bu işi yapmak istemediğini iddia eden Küçükakın, "Sigorta için destek istiyoruz. Çünkü kırmızı etin geleceği çobanlarımızın elinde. Yeni nesil çobanlık mesleğinden giderek uzaklaşıyor." diye konuştu.

Çobanlık mesleğinin et üretiminin en önemli parçası olduğunun altını çizen Küçükakın, şöyle konuştu:

"Sigortası olmayınca çobana kız vermiyorlar. Çoban ailelerinin çocukları da bu zorluk nedeniyle işi bilmelerine rağmen sürdürmüyor, bunun yerine asgari ücretle bir fabrikada çalışmaya başlıyor. Bilinçli çoban olmayınca hayvan da bundan olumsuz etkileniyor ve et üretimimiz de sekteye uğruyor. Çobanlar başımızın tacı. Çobanlar olmazsa et açığı kapatılmaz. En kısa sürede yetiştirici ve çobanlarımıza destek olunması gerekiyor."

Kaynak: AA