Beyaz Saray Açıklaması Trump Kim Jong Un İle İkinci Bir Zirveye Hazırlanıyor

Beyaz Saray Basın Sekreteri Sarah Sanders, Başkan Trump’ın Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’dan ABD Başkanı Trump ile yeniden baş başa görüşmek isteyen “çok sıcak ve olumlu” bir mektup aldığını belirtmesinin ardından Trump yönetiminin iki lider arasında yeni bir görüşmenin koordine çalışması yaptığı kaydedildi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Sarah Sanders, Kuzey Kore Lideri Kim’den gelen mektup için “Devam etmesini umut ettiğimiz gelişmenin daha ileri bir göstergesi” ifadelerini kullanırken, Trump’ın Milli Güvenlik Danışmanı John Bolton dün yaptığı açıklamada rejimin nükleer silahları programının kaldırması konusunda hala şüphelerin bulunduğunu belirterek, "Başkan Trump Kuzey Korelilerin onun açık tuttuğu kapıdan geçip gitmesine izin vermez” şeklinde konuştu.

Bolton, iki liderin ikinci görüşmelerinin nerede ve ne zaman olacağının belli olmadığını, ABD yönetiminin Kuzey Lideri Kim’in bu yıl BM’nin New York’taki Yıllık Genel toplantısına katılmasını beklemediklerini söyledi.

İkinci bir görüşmenin muhtemel olduğunu belirten Bolton, ancak nükleer programın kaldırılması konusunda gelişme kaydedildiği ile ilgili şüpheler olduğunu kaydetti.

Başkan Trump, Kuzey Kore’nin Pazar günü yaptığı askeri gösteriyi Twitter’den attığı mesajda övmüştü. Trump tweet’te “Teşekkürler Başkan Kim. Her ikimiz de herkesin yanıldığını ispat edeceğiz. Bir birini seven iki halk için iyi diyalog gibi hiçbir şey yoktur” demişti.
Kaynak: İHA