Ünye'de Okula Uyum Haftası Başladı

Ünye ilçesinde 7 bin 393 öğrenci uyum eğitimi kapsamında ders başı yaptı.

İlçede uyum haftası kapsamında okul öncesi bin 954, birinci sınıf bin 820, beşinci sınıf bin 710 ile dokuzuncu sınıf bin 909 olmak üzere toplam 7 bin 393 öğrenci, sınıflarına gitti.

Öğrencilerin, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamaları amacıyla okullarda farklı etkinlikler düzenlendi. Velileriyle okullara gelen öğrencilerin heyecanlı ve mutlu oldukları görüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın çok faydalı olduğunu söyledi.

Daha önce okula başlayan çocukların uyum sorunu ve yabancılık çektiğini hatırlatan Uysal, "Bu projeyle okulun ilk günü yüzleri gülen çocuklarla karşılaşıyoruz. Yararlı bir proje oldu. Ünye'de 7 bin 393 öğrenci uyum programına alındı. Miniklerimize sağlıklı ve mutlu, daha sonra ise başarı dolu bir eğitim öğretim yılı geçirmeleri dileklerimizi iletiyoruz. Ümit ediyorum ki ilçemiz eğitimde çok başarılı bir yılı geride bırakacak. Bizim başarı anlayışımız mutlu ve sağlıklı bir nesil, iyi insanlar yetiştirmek." dedi.

Uysal, okulları gezerek öğrencilerin heyecanına ortak olduklarını da kaydetti.

Öte yandan, bazı okullarda velilere yönelik eğitim seminerlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Kaynak: AA