TİKA'nın Gönüllü Elçilerinden Namibyalı Öğrencilere Ziyaret

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) "2018 Tecrübe Paylaşım Programı"na katılan gönüllü elçiler, Namibya'da öğrencileri ziyaret etti.

TİKA koordinasyonunda, Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı , Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve birçok sivil toplum kuruluşu iş birliğinde düzenlenen program kapsamında gönüllü elçiler Namibya'da Kanuni Haruwodi İlköğretim Okulunda öğrenciler ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında TİKA'nın gönüllü elçileri, Namibyalı öğrenciler​ tarafından şarkılar ve gösteriler ile karşılandı.

Okul öğretmenleri ve TİKA Windhoek Koordinatörü tarafından yapılan konuşmalardan sonra Kanuni Haruwodi İlköğretim Okulu​ Marşı, Namibya Milli Marşı ve İstiklal Marşı okundu.

Gönüllü elçiler, daha sonra okulun bahçesine fidan dikimine ve oyun parkı yapımına yardım etti.

Programa katılan gönüllü elçilerden Abdulkadir Gürbüz, ziyaret edilen ilkokuldaki öğrencilerin kendilerini çok güzel karşıladığını dile getirerek, "Konvoyumuz, okulu görmeye başladığı ilk andan itibaren, kulaklarımıza ve gözlerimize adeta bir bayram yaşatacak muhteşem bir karşılama bizi bekliyordu. Öğrenciler yerel çalgılarıyla bizi karşıladılar." dedi.

17 üniversite öğrencisinden oluşan gönüllü elçiler, 10 günlük program çerçevesinde Namibya'daki Türk büyükelçiliği, TİKA ofisi ve üniversite kampüsünü ziyaret etmişti.

Kaynak: AA