Photo Bisanthe Uluslararası Fotoğraf Festivali Sona Erdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Photo Bisanthe Uluslararası Fotoğraf Festivali sona erdi.

Festival kapsamında gerçekleştirilen İnsan ve Yaşama Dair Kareler Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eser sahipleri için de ödül töreni düzenlendi.

Süleymanpaşa Belediyesi Kumbağ Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen kapanış törenine Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, fotoğrafçı Onur Ercoşkun, Tekirdağ'da bulunan fotoğraf dernekleri temsilcileri, Rusya’dan festival için gelen Photo Visa fotoğrafçıları ve fotoğraf severler katıldı.

Başkan Eşkinat törende yaptığı konuşmada, Tekirdağ'da böyle güzel bir organizasyon düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Tekirdağ’da fotoğraf potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirten Eşkinat, şunları kaydetti:

"Her iki derneğimiz de olağanüstü çalışmalar yapıyor. Zaman zaman sosyal medyadan, zaman zaman sergilerinden onları zevkle izliyoruz. Bizim yaptığımız sadece var olan bir şeyi açığa çıkarmak oldu. Bu arada bu ülkenin yetiştirdiği önemli bir fotoğraf sanatçısı, bizim çocuğumuz Onur Ercoşkun, onun da yetiştiği şehirde böyle bir etkinlik yapılmasa olmazdı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Eşkinat’ın konuşmasının ardından emeği geçenlere plaket verilirken yarışmada dereceye giren eserlerin ödüllendirilmesi ile tören sona erdi.

Kaynak: AA