Milletvekili Maviş, KYK Yurdu İnşaatında İncelemede Bulundu

SİNOP – AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, yapımı devam eden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) inşasında incelemede bulundu.

Gelincik Mahallesi'ndeki inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Maviş, söz konusu yurdun tamamlandığında bin 372 öğrenci kapasiteli olacağını söyledi.

Yurdun inşa sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Maviş, şöyle konuştu:

"Sinop Üniversitesi, öğrenci bakımından hızlı bir gelişim gösteriyor. Şu anda 11 binin üzerinde öğrencimiz bulunuyor. 2019 yılı itibarıyla da bu rakam 14-15 binleri bulacak. Dolayısıyla üniversitemizin öğrenci sayısı hızla artarken temel sorunlarımızdan bir tanesi de öğrencilerimizi barındıracak ortamların oluşması. Yapılan yatırımla birlikte Sinop’ta öğrencilerimizin barınma ihtiyacı büyük oranda çözülmüş olacak. Beş bin metrekarelik alanda dört bloktan oluşan bin 372 kapasiteli öğrenci yurdunun her bir odası 50 metrekare. Bina içerisinde konferans salonları, kuaför, manav, dinlenme salonları, doktor, hemşire odası gibi temel ihtiyaçların karşılanabileceği alanlar bulunuyor. Bu komplekse mini bir şehir de diyebiliriz. Bir ay sonra hizmete girecek olan ve Sinop’a bu yatırımın kazandırılmasında emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA