Dezavantajlı 240 Kadın Karadeniz Gezisine Çıktı

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, 240 kadını Karadeniz gezisine gönderdi.

Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı kadınların gelişimleri, meslek edinmeleri ve mutlu olmaları amacıyla yeni projelere imza atıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen GAP Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen "Öğren Kazan Üret Kazan Projesi" kapsamında sosyal ve kültürel geziler düzenleniyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, şehirde yaşayan kadınların mutlu olmaları için durmadan çalıştıklarını söyledi.

Yaman, şunları kaydetti:

"Dezavantajlı gruplar içinde farkındalık ortaya koyacak projeleri yapıyoruz. Kadınlarımızın gündelik yaşamlarının dışında ülkemizi tanımaları için de planlamalar yaptık. Son olarak Öğren Kazan Üret Kazan Projesi ile 240 kadınımızı Karadeniz'e uğurladık. Gezilerimizle kadınlarımızın gittikleri bölgenin kültürel ve sosyal zenginliğini tanımalarını istiyoruz. Ayrıca 60 kişinin istihdam edileceği dikiş ve nakış atölyelerinde üretilen tekstil ürünlerine, gezilerden edindikleri folklorik değerlerin de yansıtılmasını hedefliyoruz. "

Kaynak: AA