Brezilya'da Seçim Öncesi Kan Akmaya Devam Ediyor

Brezilya’da Ekim ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kan akmaya devam ediyor

Brezilya’da geçtiğimiz hafta Sosyal Demokrat Parti’nin ırkçı cumhurbaşkanı adayı Jair Bolsanoro’ya yapılan bıçaklı saldırıdan sonra bu kez de ülkenin güneydoğusundaki Parana eyaletinin Curitiba şehri Belediye Meclisi adayı olan bir genç, polis tarafından plastik mermi ile vurularak yaralandı. Pazar akşamı meydana gelen olayda, Sosyalizm ve Özgürlük Partisi’nden (PSOL) eyalet seçimleri için belediye meclisi adayı olan Renato Almeida Freitas Junior kendisi için broşür dağıtıyordu. Gaucho Meydanı’nda broşür dağıtan Freitas Junior, Curitiba Belediye Muhafızları tarafından plastik mermi ile vuruldu. Mermilerden birisi eline diğeri ise sırtına isabet etti.

Genç siyasetçi, polis tarafından vurulduktan sonra yine aynı polisler tarafından hastaneye kaldırılırken çektiği görüntüleri Facebook sayfasında canlı yayınladı. Aynı zamanda bir ceza avukatı olan Freitas Junior, "Hiçbir şey yapmıyordum, sadece broşür dağıtıyordum" açıklaması yaptı. Hastaneye kaldırıldıktan sonra gözaltına alınan Freitas Junior için, “Tutuklama için herhangi bir neden yoktur. Bunun adı polis şiddetidir” açıklaması yapıldı.

Aynı şekilde bir başka parti için temsilci aday olan Edna Dantas isimli kadın da geçen hafta polis tarafından gözaltına alınmıştı.
Kaynak: İHA