Başkan Yaşar Alevi Yurttaşları Yalnız Bırakmadı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Alevi İnanç Birliği Vakfı tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ’Gadiri Hum’ etkinliğine katıldı.

Vakıf Genel Başkanı Faruk Ali Yıldırım’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik ve panelde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özcan Güngör, Sücaaddin Veli Ocağı Dedesi Mehmet Demirtaş, Ehlibeyt Alimler Birliği Başkanı Kadir Akaras, Bağdat Üniversitesi’nden Dr. Read Lafta Sabbah, Ehlibeyt Alimi Ali Akın Caba ve Araştırmacı Yazar Ali İrfan Vural bilgi ve birikimleriyle konukları aydınlattı.

Kısa bir konuşma yaparak konukları selamlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Yenimahalle’de uzlaşı kültürünün hakim olduğuna dikkat çekerek “Her ırktan, her mezhepten vatandaşlarımızla Yenimahalle’de birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz. İnanç kişinin bireysel hakkıdır. Herkesin inancına saygı duymak gerekir” dedi.



“Camiye de cemevine de eşit hizmet”

Yenimahalle Belediyesi olarak camilere de cemevlerine de eşit hizmet ettiklerine vurgu yapan Yaşar, “Aynı Peygambere, aynı kitaba inanan insanlarız. Hoşgörü, uzlaşı kültürü içerisinde yaşamalıyız. Biz camilere de cemevlerine de hizmet veriyoruz. Camilerimizin eksikliklerini gideriyor, tadilatlarını yapıyoruz. Aynı zamanda Alevi vatandaşlarımızı da unutmuyoruz. Batıkent’e Türkiye’nin en büyük cemevini kurduk. Orada Alevi vatandaşlarımız özgürce ibadetlerini yapıyorlar” dedi.

Etkinlikte Alevi İnanç Birliği Vakfı adına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkan Yaşar’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA