Dumlupınar Şehitliği'nde Buluştular

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesini Zafer Bayramı haftası dolayısıyla Türkiye’nın dört bir tarafından 150 motorcu ziyaret etti. Dumlupınar’da kamp kuran motorcular, vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılandı.

Dumlupınar Şehitliği'nde Buluştular
Dumlupınar’ın Anadulu’nun ta kendisi olduğunu belirten Türkchooper Motor Kulübü Kütahya İl Başkanı Oğuz Taşkın, ’’Bizler Türkchopper Motosiklet Kulübü olarak her yıl 30 Ağustos ’ta Kütahya Dumlupınar Şehitliği nde, Türkiye nin dört bir yanından çeşitli illerden gelen kardeşlerimizle birlikte, şehitlerimize ve milli değerlerimize sahip çıkmak adına etkinlik düzenlemekteyiz. Bu etkinlikte şehitlikte çadır kurarak şehitlerimizle birlikte aynı toprakta koyun koyuna yatmakta, ruhlarına Kuran-i Kerim okutmakta sabah namazı kılmaktayız. Amacımız 30 Ağustos ve Dumlupınar’ın sesini duyurmak ve haklı olan haykırışımızla hak ettiği değer ile önemi kazanmasını sağlamaktır. Çünkü Dumlupınar sadece Dumlupınar değildir. Aynı Çanakkale gibidir. Dumlupınar aslında Erzurum’dur, Samsun’dur, Konya’dır, Çorum’dur, Şam’dır, Halep’tir. Dumlupınar Anadolu’nun ta kendisidir. Bunu görmek için gelip şehitlerin mezar taşlarına bakmanız yeterlidir’’ diye konuştu.

Türkchooper Motor Kulübü Kütahya yöneticilerine, Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, ülkenin dört bir yanından gelen motorcuları tüm masraflarını karşılayarak misafir ettikleri için teşekkür etti. (YD-EFE)
Kaynak: İHA