Toroslar'da Kurban Satış Ve Kesim Yerleri Belirlendi

İçel'in Toroslar ilçesinde, kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Toroslar'da Kurban Satış Ve Kesim Yerleri Belirlendi
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların daha rahat ortamda kurban satış ve kesim işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

Kurban satışlarının Korukent Mahallesi'nde bulunan 200 bin metrekarelik alanda yapılacağını, kesimlerin de 29 ayrı noktada gerçekleşeceğini belirten Tuna, ''Açık alanda, cadde ve sokaklarda kurban kesimi yapıldığı takdirde kurban kesen kasap ve kurban sahibine ayrı ayrı cezai işlem uygulanacaktır.'' dedi.

Tuna, şunları kaydetti:

''Satış yerinde, kompresör, su düzeni, tuvalet, çöp konteyneri, otopark ve her türlü hijyenik şartlar düşünüldü. Alanın 9 noktasında çay ocağı ve yemek yerleri hazırladık. Ayrıca alana portatif korkuluklar yerleştirdik. Her yıl yaptığımız gibi bu yıl yaklaşık 700 esnafımıza zemin oluşturduk. Şu ana kadar da hayvan satışıyla uğraşan 415 esnafa yer tahsisi yaptık. Talep yükseldikçe sayıyı da artırma şansımız var. Hayvanların içtiği su ve çevrenin sulanmasıyla ilgili günlük 150-200 ton su harcaması oluyor. Bunu da belediye olarak biz karşılıyoruz. İl Kurban Hizmetleri Komisyonunca verilen karara göre, küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 40 lira, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatı ise 275 lira olarak belirlendi.''

Kaynak: AA