TİKA'nın Genç Gönüllüleri Cezayir'de Gönül Köprüleri Kuruyor

Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Cezayir'de bulunan gönüllü öğrenciler, katıldıkları sosyal sorumluluk projeleriyle gönül köprüleri kurmayı amaçlıyor Bouira şehrindeki Djurdjura Milli Parkı'nı temizleme kampanyası başlatan öğrenciler, köydeki bir ilkokulu boyama çalışmalarına katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), bu yıl "Dünyayı Gençler Güzelleştirecek" sloganıyla başlattığı 2018 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Cezayir'e giden gönüllü öğrenciler faaliyetlerine başladı.

TİKA'nın koordinatörlüğünde Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde düzenlenen program kapsamında Cezayir'de bulunan 12 öğrenci, katıldıkları sosyal sorumluluk projeleriyle gönül köprüleri kurmayı amaçlıyor.

İki ülke gençleri arasındaki diyalogun gelişmesini hedefleyen program kapsamında Cezayir'e ulaşan gönüllü elçiler, Cezayirli öğrenci ve yerel sivil toplum kuruluş temsilcileri tarafından ilgiyle karşılandı.

Bouira şehrinde düzenlenen açılışla başlayan programa, eski Bouira Belediye Başkanı Ali Bokhas'ın yanı sıra çeşitli dernek temsilcileri ve halk katıldı.

Açılışın ardından gönüllü elçiler, Djurdjura Milli Parkı'nı temizleme kampanyası başlattı. Cezayirli öğrencilerin de katıldığı kampanyada gönüllü elçiler, daha temiz ve yaşanabilir çevre temennisiyle milli parka sembolik olarak fidan dikti.

Daha sonra Bejaia şehrine bağlı Beni Mlikech köyü ilkokulunun boyama çalışmalarına katılan öğrenciler, Bejaia Belediye Başkan Yardımcısı Ghilas Amghar, okul yönetimi ve yerel basının katıldığı programla okulun açılışını yaptı.

Amghar, Başkanlığın düzenlediği program için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek Cezayir halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayan Türkiye'ye her daim dua ettiklerini dile getirdi.

Gönüllü elçiler, daha sonra Soummam Müzesi'ni ziyaret ederek yetkililerden Cezayir tarihiyle ilgili bilgi aldı.

Program, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ve kültürel incelemelerle devam edecek.

- Tecrübe Paylaşım Programı nedir?

Türkiye'deki farklı üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin, Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu gibi TİKA'nın faaliyet coğrafyasında yer alan ülkelerdeki gençlerle etkileşimini ve karşılıklı tecrübe paylaşımını kapsayan program, öğrencilerin ülkeler arasında "dostluk köprüleri" kurmasını amaçlıyor.

"2018 Tecrübe Paylaşım Programı" ile 8 Eylül'e kadar 30 ülkeye gidecek yaklaşık 500 öğrenci, bu ülkelerde Türkiye ve Türk sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yerinde inceleyerek 100'e yakın proje ve faaliyete katılacak.

TİKA'nın program vesilesiyle üniversite öğrencileri, Nijer, Arnavutluk, Bosna Hersek, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Fas, Gana, Gürcistan, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kolombiya, Lübnan, Makedonya, Mozambik, Namibya, Özbekistan, Romanya, Senegal, Sırbistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ürdün, Moldova ve Güney Afrika'yı ziyaret ediyor.

TİKA organizatörlüğünde, geçen yıl ilki gerçekleştirilen programa, 45 ilden katılan 220 öğrenci 19 ülkeyi ziyaret etmiş ve gittikleri ülkelerde 28 projeyi hayata geçirmişti.

Kaynak: AA