Kurban Bayramı'na Doğru

Tarım ve Orman Erzincan İl Müdürlüğü ekipleri tarafından hayvan pazarında bulunan kurbanlıklar denetlenirken, vatandaşlara da "Kurban Rehberi" dağıtıldı.

Kentin çeşitli bölgelerinden getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, Erzincan Ticaret Borsasınca oluşturulan canlı hayvan pazarında satışları yapılırken ekipler denetimleri de aralıksız sürdürüyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, veteriner hekimlerle birlikte hayvan pazarına giderek pazarda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "kurban rehberini" dağıttı.

Hazırlanan rehberde kurbanlık seçiminden kesimine ve etin saklanma koşullarına kadar bilgiler bulunuyor.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Şahin, Kurban Bayramı öncesi kontrollerin yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu; "Vatandaşlarımıza Bakanlığımızın yayınladığı 'Kurban rehberleri'ni dağıtıyoruz. Burada vatandaşlarımızdan istediğimiz küpesiz hayvanları almamaları, hayvanların pasaportlarına dikkat etmeleri, doğum tarihlerine bakmaları ve hayvanların sağlıklı olanlarını seçmelerini istirham ediyoruz."

Kaynak: AA