Gazze'den İsrail'e 180'Den Fazla Roket Atıldı

Filistin’in Gazze şehrinden İsrail’e 180’den fazla roket atıldı, 11 İsrailli yaralandı.

Gazze'den İsrail'e 180'Den Fazla Roket Atıldı
İsrail Ordusu, Çarşamba gecesinden beri Gazze’den düzenlenen saldırılara yönelik dün gece Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında 150 hedefi vurduğunu açıkladı.

Ordu, Gazze’den İsrail’e 180’den fazla roket atıldığını, bunlardan 30 tanesinin Iron Dome füze sistemi tarafından engellendiğini belirtti.

İsrail Ordusu, Çarşamba gecesi Gazze’den fırlatılan 6 roketin İsrail’in güneyindeki Sderot kasabasına düşmesinden sonra karşılık vermeye başladı.

Gazze’den yapılan saldırıda 11 İsrailli yaralandı. 9 Shedot sakini hastaneye götürüldü. Yaralananlardan bir kadının durumu ciddiyetini korurken, 13 kasaba sakininin travma tedavisi gördüğü belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında biri hamile 23 ve 30 yaşlarında iki kadın ve 1,5 yaşında bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Üst düzey bir İsrail komutanı bugün yaptığı açıklamada, ordunun Gazze Şeridi’nde bir operasyon başlatmaya yaklaştığını, savaş devam ettiği sırada sınır yakınlarındaki toplulukların tahliye edilmesine karar vermediklerini söyledi.

Komutan, "Gazze’de operasyona son vermedik" dedi.

Başbakan Benjamin Netanyahu, yerel saatle 12.00’de Savunma Bakanı ve üst düzey askeri personelden oluşan bir heyetle Tel Aviv’de Gazze ile ilgili güvenlik toplantısı düzenledikten sonra, saat 16.00’da kabineyle güvenlik toplantısına katılacak.
Kaynak: İHA