EGM'den Bekçiliğe Kabul Edilmeyen Şahsa İlişkin Açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), çarşı ve mahalle bekçiliği sınavını kazanmasına rağmen göreve başlaması uygun görülmeyen Mehmet Aydın hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi.

EGM’den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Mehmet Aydın isimli şahıs ile ilgili çarşı ve mahalle bekçiliği sınavını kazanmasına rağmen hakkında hükmün geriye bırakılması kararı olduğu için atamasının yapılmadığı ve mağdur olduğu şeklinde, “Tokatlı Berberden Cumhurbaşkanına Dilekçe” başlığıyla haberler yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada, Aydın’ın hakkında 3 Ocak 2012 tarihinde karışmış olduğu bir olay neticesinde yargılama yapıldığı, yapılan yargılama neticesinde altı ay hapis cezası aldıktan sonra hükmün açıklanmasının geriye bırakıldığı aktarıldı.

“Halen denetim altında olduğu gerekçesiyle mesleğe girişi uygun görülmedi”

Aydın’ın 2016 yılında Diyarbakır Valiliği’nce çarşı ve mahalle bekçisi alımı için yapılan sınavda başarılı olmasıyla hakkında yapılan güvenlik soruşturmasında mahkeme kararının hükümsüz kalması için gereken beş yıllık sürenin dolmadığı ve halen denetim altında olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Valiliği tarafından mesleğe girişinin uygun görülmediği kaydedildi. Mehmet Aydın’ın karar aleyhine açtığı davanın da adli mercilerce reddedildiğinin yapılan araştırmada anlaşıldığı ifade edildi.
Kaynak: İHA