Vali Toprak, Vatandaş Ve Kanaat Önderleriyle Buluştu

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Otluca köyünü ziyaret ederek kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Toprak, Vatandaş Ve Kanaat Önderleriyle Buluştu
Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki köye giden Toprak, burada Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, kanaat önderleri ve vatandaşlarca karşılandı.

Bir araya geldiği vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Toprak, yaptığı konuşmada, bugün iki güzel faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vatandaşlarla bir araya geldiklerini aktaran Toprak, "Önce Dağ ve Tugay Komutanlığımız içerisine hayırsever bir iş adamımız ve Diyanet Vakfımız tarafından yapılması planlanan 400 kişi kapasiteli camimizin temelini attık, tümen komutanımızla, belediye başkanımızla, vali yardımcılarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla beraber. Bizim dinimiz birlik, beraberlik, sosyal dayanışma ve kardeşlik duygularının en yoğun şekilde empoze edildiği yüce bir din. Camilerimiz de bu amaçlara ulaşmak için bizlere imkan tanıyan mekanlardır, kutsal mekanlardır ve ihtiyaç hissedilen, eksikliği hissedilen bu hizmetin hayata geçirilebilmesi amacıyla bugün temel atma merasimini gerçekleştirdik." diye konuştu.

Camiyi 9-10 ay içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirten Toprak, temel atma merasiminden sonra Otluca köyünü ziyaret ettiklerini söyledi.

Köy için hayvancılığın önemine vurgu yapan Toprak, köylülerin otlarını rahatlıkla getirebilmeleri için 5 kilometrelik yolun tamamlanmak üzere olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Otluca'nın bir önemli yönü de Hakkarimizin sayfiye yeri konumunda olması. Hafta sonu buralarda ailelerden, öğrencilerden piknik yapandan geçilmez. Aynı zamanda güzel bir deremiz de mevcut olduğu için balık tutma faaliyetleri yürütülüyor. Bu manada burada ihtiyaç duyulan gerek camiler gerek bu dere üzerinde çeşme ve oturma yerleri olsun bunlarla ilgili projelerimizi tamamlamak üzereyiz. Fakat tabi bizim için önemlisi burada bu sıcak kanlı ortamda bulunmak, vatandaşlarımızla beraber olmak, askerini, polisini, valisini, kaymakamını bağrına basan, bizlerle beraber olmaktan mutluluk duyan vatandaşlarımızla birlikte olmak, tabi bu duygu da karşılıklıdır."

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise Toprak ve beraberindekilere teşekkür etti.

Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Servet Taş ve bazı kurum amirleri de katıldı.

Kaynak: AA