Silvan'ın Çehresi Değişiyor

Diyarbakır'ın Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik'in öncülüğünde hayata geçirilen yeni projelerle ilçenin çehresi değişiyor.

Çelik'in talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Silvan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan, Kalkınma Bakanlığı, GAP Bölge İdaresi Başkanlığının 2018 yılı yatırım programında yer alan kent içi ulaşım programı kapsamında, SilvanYayalaştırma Projesi kapsamında Karabehlülbey, Atatürk ve Dr. İsmail Beşikçi caddelerinde 16 bin 32 metrekare yürüyüş yolu, 2 bin 604 metrekare görme engelli iz taşı, 10 bin 430 metrekare bordür, 6 bin 802 metrekare oluk taşı döşemesi, 725 top akasya dikimi yapılacak. 43 aydınlatma direği ve 145 dekoratif çöp kutusu yerleştirilecek.

Merkezi finans ve ihale biriminin 2018 yılı proje teklifi kapsamında hazırlanan "Türkiye-Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı" kapsamında, "Yenilikçi Geri Dönüşüm Uygulamaları Projesi" de yapılan müracaat sonunda ön elemeyi başarıyla geçti.

Belediye Başkan Vekili Çelik, yaptığı açıklamada, tarihi geçmişi ile bilinen kadim ilçenin çehresinin bu projelerle değişeceğini belirtti.

Çelik, "Gerçekleştirdiğimiz hizmetler ve projeler bir önceki belediye yönetimlerine verilen kaynakların aynısıyla yapılıyor. Onlara gelen kaynak ne ise bize gelen kaynak da aynı. Ancak biz kaynakları doğru yerlerde, doğru şekilde planlamasını yaparak vatandaşın hizmetine sunuyoruz.

Göreve geldiğimiz günden bugüne 7 gün 24 çalışıp, vatandaşımıza dokunan hizmetler üretiyoruz. Bu projeler Silvan'a hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA