Samsun'dan Kısa Kısa

Ladik'te yaptırılan spor merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Ladik Belediyespor’un önemli isimlerinden Hasan Vehbi Bayraktar’ın eşi Duygu Bayraktar tarafından yaptırılan merkezin açılışına, Kaymakam Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Kemal Kaplan Huzurevi Müdür Vekili Hasan Kalın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fahri Kaygusuz, Başpehlivan Fatih Atlı, Ladik Belediyespor teknik ekibi ve futbolcuları ile Bayraktar çiftinin yakınları ve arkadaşları katıldı.

Özbalcı, Bayraktar çiftine hayırlı olsun temennisinde bulunarak, "Ladik’te değişim ve dönüşüm yaşanıyor. İlçemizde bu zamana kadar yapılmamış ve yapımı geciken hizmetler, vatandaşlarımıza sunuluyor. Ladik Belediyesi olarak biz, bir yandan hizmetleri ilçeye getirirken, bir yandan da girişimcilere destek oluyoruz. Çünkü Ladik’in gelişmesine hep beraber katkı sağlayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

- Kaymakam Onay'dan rehabilitasyon merkezine ziyaret

Kavak Kaymakamı Fahri Onay, Kavak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyarette Kaymakam Onay, kurum müdürü Ayşe Tekin Arslan ve kurum temsilcisi İbrahim Hızlı'dan kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hızlı, Kavak ve Asarcık ilçelerinden toplam 192 çocuğun zihinsel engelli, yaygın gelişim ve öğrenme güçlüğü destekleme programlarından yararlandığını belirterek programlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Her bireyin birer engelli adayı olduğuna işaret eden Kaymakam Onay, bu noktada özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine önemli görevler düştüğünü ifade ederek, eğitim noktasında kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

- Kavak'ta yöresel kilim dokuma kursu

Kavak Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının canlandırılması ve geliştirilmesi amacıyla İŞKUR desteğinde "Yöresel kilim dokuma" kursunun ikincisini açtı.

HEM Müdür Yardımcısı Mesut Altıngöz, gelen yoğun talep üzerine ikinci defa yöresel kilim dokuma kursu açtıklarını söyledi.

Kurs eğitmeni olarak, Emsal Yaman'ın görevlendirildiğini belirten Altıngöz, "Özellikle bayanlardan gelen yoğun talep üzerine ilki sona eren yöresel kilim dokuma kursunun ardından ikincisini açtık. 792 saat süreli kursumuza 15 kursiyer katılıyor. Kurs bitiminde kursiyerlerimize ayrıca sertifika vereceğiz. Kursiyerlerimiz kurs bitiminden sonra da isterse dokuma tezgahlarını kurarak kendi hesaplarına çalışarak ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekler." dedi.

Kursiyerlerin kursa karşı yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden eğitmen Emsal Yaman da,"Kursumuzda 8 dokuma tezgahı bulunuyor. Dokuduğumuz kök boyalı yöresel kilimlerde, kahramanlık, bereket ve çalışma konularını simgeleyen motifler yer alacak. Kursiyerlerimiz unutulmaya yüz tutmuş yöresel kilim dokumacılığını öğrenmenin gayreti içindeler." diye konuştu.

Kaynak: AA