Sakarya Meydan Muharebesi'nin Yıl Dönümünde 'Şafak Yürüyüşü'

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Sakarya Meydan Muharebesi'nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez "Şafak Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.

Polatlı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada Kurtuluş Savaşı'nda Polatlı'nın önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ilk kez 8-9 Eylül tarihlerinde şehitlere saygı nöbeti ve sabahında da şafak yürüyüşü gerçekleştirileceği bildirildi.

Polatlı'da her yıl gerçekleştirilen 13 Eylül Sakarya Meydan Muhaberesi yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu sene muharebede en son işgal edilen köy olan Üçpınar Mahallesi ile ilk alınan mevki olan Duatepe arasında şafak yürüyüşü düzenlenecek.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, tüm vatandaşları 8-9 Eylül tarihlerindeki şafak yürüyüşüne katılmaya davet ederek, yıl dönümü kutlamalarına Anıtkabir ziyaretiyle başlayacaklarını ifade etti.

Türk Kurtuluş Savaşı'nda düşmanın durdurulduğu son hattın Polatlı ve Haymana arasında Sakarya Nehri boyunca uzanan yaklaşık 100 kilometrelik hat olduğuna dikkat çeken Yıldızkaya, şunları kaydetti:

"5 bin 713 şehit ve 38 bin kaybımızın aziz hatıralarına saygımızı ifade etmek için bölgede sabaha kadar saygı nöbeti tutacağız ve gün doğarken Duatepe'ye hareket edeceğiz. Duatepe'de yapılacak törenle atalarımızı bir kez daha anacağız. Etkinliğe katılanlar Üçpınar Mahallesi Duatepe arasındaki 4 bin metrelik mesafeyi bayrak ve meşaleleriyle şafak vakti yürüyecek, gece ise Sakarya Savaşı'nın öneminin anlatıldığı söyleşi, resim sergisi ve video sunumları ile değişik etkinlikler gerçekleştirilecek. Tören, Duatepe'de gündoğumunun izlenmesi, anma töreni, protokol konuşmaları ve bando gösterisiyle son bulacak. Milli Mücadele'ye inanan, tarih ve doğa sevgisi olan tüm insanları büyük coşkuyla gerçekleştirilecek tarihe saygı ve şafak yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA