Marmaris'te 'Kadın Başlıkları' Resim Sergisi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, "Kadın Başlıkları" adlı resim sergisi açıldı.

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nde açılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Denizli’de kendine ait atölyesinde çalışmalarını tamamlayan ressam Darya Gürcan'ın yağlı boya tekniğinde hazırlanan "Kadın Başlıkları" adlı resim sergisi Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait başlıklardan örnekler sunuyor.

Darya Gürcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris’te ilk kez sergi açtığını, portre ve başlıkların özgün çalışmalardan oluştuğunu, tablolara konu olan başlıkların tamamının Anadolu kökenli olduğunu söyledi.

Tablolardaki kadınların yüzlerinin de özgün olduğunu belirten Gürcan, tabloları yaparken türkü dinlediğini, türkü diledikçe tabloların kendiliğinden ortaya çıktığını kaydetti.

Gürcan, Türk tarihine meraklı olduğunu ve Anadolu kadınlarının başlıklarının çok etkileyici olduğuna dikkati çekerken, “Bu başlıkların içinde Türk, Uygur ve Ermeni kadın başları da bulunuyor. Bunun dışında Balkan göçerlerinin Anadolu’ya taşıdıkları başlıklarla çok renklilik ortaya çıktı. Doğu Avrupa halk kültüründen etkilenen Müslümanlar bu çok renkliliğin etkeni oldular. Onların sahip olduğu çeşitlilik tablolara çok şey kattı. Sergiye tüm sanatseverleri davet ediyorum.” dedi.

Sergi, 11 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA