Kayseri Şeker, Tarla Günü Düzenledi

Kayseri Şeker Fabrikası, düzenlediği Tarla Günü ile üreticileri yenilikçi üretim uygulamalarıyla tanıştırdı.

Kayseri Şeker Fabrikası'ndan yapılan açıklamaya göre, şeker pancarı tarımını geliştirmek, yenilikçi gübre, ilaç, tohum ve akıllı damla sulama sistem uygulamaları tanıtmak amacıyla fabrikanın deneme ve demonstrasyon alanında Tarla Günü düzenlendi.

Kayseri Şeker'e ait 55 parselde, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesinin de desteğiyle yapılan 35 pancar çeşidi üretimi, 20 çeşit gübre ve ilaç denemesi ile 20 damla sulama sistemleri, etkinliğe katılan 14 firma tarafından üretecilere tanıtıldı.

ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, üniversite olarak Kayseri Şeker Fabrikası ile şeker pancarı tarımında birim alanda verimliliği ve şeker oranını artırmak için ortak projeler yürüttüklerini belirtti.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Akay da Tarla Günü etkinliklerini geçen yıl başlattıklarını, çiftçinin ilgisinden memnun olduklarını ifade etti.

Bu etkinlikle hem üniversite hem de sektörde hizmet veren firmalarla çiftçiyi buluşturduklarını dile getiren Akay, şunları kaydetti:

"Beraber bu işin yapılıyor olması elbette önem arz etmektedir. Özellikle damlama sulama konusunda Kayseri Şeker’'n ve Bünyan, Develi, Yeşilhisar ve Mahzemin'de çiftçilerimizin tarlalarında bu uygulama gerçekleşiyor. Bu arazilerde aynı zamanda tohum ve gübre denemeleri yapılıyor. Bu denemeleri yaparken Kayseri Şeker ziraat teşkilatımızın yanında Ar-Ge merkezimiz ve üniversitemiz de yer alıyor. Üniversiteyle iş aleminin bir araya gelmesi Türkiye'de çok fazla gerçekleşen bir husus değil. Ama burada hepsini bir arada görebiliyoruz."

Etkinliğe dekan yardımcıları Prof. Dr. Doğan Işık ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Ülger ile Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Koç da katıldı.

Kaynak: AA