Kars Kültür Sanat Evi'nin Restorasyon Çalışması

Kars Valisi Rahmi Doğan, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Kültür ve Sanat Evi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Doğan, yaptığı açıklamada, tarihi yapının yıkılma noktasına geldiğini anımsatarak, "Biz Valilik olarak binayı devir aldık ve gerekli projeyi çizdikten sonra kuruldan geçirdik. Binanın tamamını Kültür Sanat Evi olarak dizayn ettik." diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Arslan ise, kültür ve sanat alanında Kars'ın geçmişten beri sahip olduğu bir değer olduğunu söyledi.

Eserin restorasyonunun yapılmasında destek olanlara teşekkür eden Arslan, "Kars gazi kent olarak özellikle ülkemiz kültürüne her zaman katkı koymuş bir şehir. Karslılar da bu anlamda bir kültüre, bir geçmişe ve geleneğe sahiptir. Kars'ın bu geçmişi ve geleneği geleceğe taşıma adına, Karslıları bu tür etkinliklerle buluşturmak adına bu tip mekanların dönüştürülmesi önemliydi." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kılıç ise Kültür ve Sanat Evi'nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA