Karaman'da Devlet Hastanesi Tıp Fakültesi İle Birlikte Kullanılacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Karaman Sağlık Müdürlüğü tarafından Karaman Devlet Hastanesinin Tıp Fakültesi ile birlikte kullanılması amacıyla hazırlanan ön değerlendirme raporu için imza töreni düzenlendi.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde KMÜ Rektörü ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan ve Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Açıkgöz yer aldı.

KMÜ ve Karaman Devlet Hastanesinin fiziki durumu ile teknik detaylarının paylaşıldığı değerlendirme raporu, imza töreninin ardından Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulacak.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, KMÜ bünyesinde kurulan Tıp Fakültesinin alt ve üstyapı çalışmalarının tamamlanması için belli bir zaman gerektiğini söyledi.

Karaman Devlet Hastanesi ile bir afiliasyonun (birlikte kullanım) gerçekleştirilmesinin bu süreci oldukça kısaltacağını ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"2019 yılında yapımının tamamlanması planlanan Sağlık Bilimleri Fakültesi aynı zamanda geçici olarak Tıp Fakültesi Morfoloji binası olarak hizmet verecek. Bu şekilde fakülteye öğrenci alımı ve eğitim öğretim faaliyetlerinin de bir an önce başlaması sağlanacaktır. Böylece üniversitemiz en kısa sürede ülkemize donanımlı hekimler yetiştirilmesi konusunda üzerine düşeni yapmaya başlayacaktır. Afiliasyonun sağlanması için uygun görüş verilmesinin ardından çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Şimdiden sürecin hayırlı olmasını diliyorum."

İmza töreni, iyi dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA