İzmir'deki 'Askeri Casuslukta Kumpas' Davası

FETÖ'nün TSK içindeki mensupları hakkında 20'si tutuklu 103 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında bazı tanıklar dinlenildi.

İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki üyeleri hakkında açılan davada, 20'si tutuklu 103 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak beyanda bulunan H.K, tutuklu sanık Halil Kıyıcı ile dini sohbetlere katıldıklarını, onun "himmet" adı altında kimseden para istemediğini, örgüte kurban bağışında bulunmadığını iddia etti.

Söz alan Kıyıcı ise eski iş yerinden arkadaşı olan H.K'nin daveti üzerine dinleyici olarak sohbetlere katıldığını, burada FETÖ'nün faaliyetlerinden bahsedilmediğini öne sürdü.

Tanık M.D. de Denizli'de çalıştığı yıllarda, tutuklu sanık Şadi Yıldız'ın daveti üzerine katılığı FETÖ'nün sohbet toplantılarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in vaazlarının yer aldığı kasetleri dinlediklerini ve videoları izlediklerini aktardı.

Tanık olarak ifade veren S.K.D. ise Kıyıcı'yı tanıdığını, ancak örgütle bir bağlantısı olup olmadığını bilmediğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 10 Ağustos Cuma gününe erteledi.

- İddianame

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın hazırladığı iddianamede, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli albay Gürsel Yüce, eski tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Roma Büyükelçiliği askeri ataşesi kurmay albay Mehmet Demirağ, FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Hanefi Sözen, Naci Tosun ve İsmail Büyükçelebi'nin bulunduğu 23'ü firari 103 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği ve üyeliği" suçlamalarına yer verilmişti.

İddianamede, haklarında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada beraat eden sanıkların bir kısmı ile emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve emekli jandarma kurmay albay Mustafa Önsel'in de bulunduğu 98 kişi müşteki olarak yer almıştı.
Kaynak: AA