İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezinden Tekne Turu

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi, stajyer avukatların meslek yaşantısı öncesinde birbirlerini tanıması ve kaynaşması amacıyla eğitim döneminin sonunda bir tekne gezisi düzenledi.

Alsancak İskeleden başlayan tekne gezisi ile stajyer avukatlar, eğitim döneminde stajyerlerin derslerine giren ve tezlerini değerlendiren avukatlar İzmir turu yaptı.

İzmir Barosu Başkan Vekili avukat Mustafa Çetin, hukuk fakültelerinden mezun olan öğrencilerin staj eğitim merkezinde 6 ay avukat yanında 6 ay da baroda olmak üzere staj yaptıklarını belirtti.

Çetin, bu sene 4.'sünü yaptıkları tekne turu ile eğitim döneminin yorgunluğunu atmak istediklerini belirterek stajyer avukatlar, eğitmenler ve staj tezi okuyan üstatlarla kaynaşmak için tekne turu düzenlediklerini söyledi.

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezinde staj yapmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 4 ya da 5 baronun ayrı bir staj eğitim merkezi var. Türkiye'de tek kurgusal duruşma yarışması yapan, kurgusal duruşma yarışmalarını organize eden staj eğitim merkezi İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezidir. Hep şunu söylüyoruz, yargının 3 sac ayağı olan avukat, hakim ve savcıların nitelikleri ve kaliteleri ne kadar iyi olursa yargının güvenilirliği ve algısı da o kadar iyi olur. Demokratik hukuk devletinin işlerliği ve güvenilirliği de o kadar güven içinde olur diye düşündüğümüz için staj eğitim merkezinin eğitimine önem veriyoruz. İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi sadece stajyer avukatların eğitimi ve sorunlarıyla ilgilenmiyor. Çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geziler düzenledik. Burada amaç stajyerlerin mesleğe başlamadan önce birbiriyle kaynaşması ve birbirlerini iyi tanıması."

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezinde eğitim alan stajyer avukat Derya Gül ise, eğitim döneminde yapılan kurgusal duruşmaların kendilerine çok faydalı olduğunu belirterek avukatlık için hazırlık olduğunu, kurgusal duruşmalarla hukuki bilgilerinin arttığını ve özgüvenlerinin geliştiğini söyledi.

Stajyer avukat Zümbül Nur Ezikoğlu da, 6 ay adliye, 6 ay hukuk bürosunda staj yaptıklarını ifade ederek baroda dersler aldıklarını, mesleğe başlamadan önce pratik yaptıklarını belirtti.

Stajyer avukat Metincan Çilingir ve Nurten Kırca, her eğitim döneminin sonunda düzenlenen tekne turunun stajyer avukatları bir araya getirerek hem mesleki açıdan dayanışma sağlamaya basamak oluşturduğunu hem de stajyerlerin eğlenerek eğitim döneminin stresi attıklarını ifade etti.

Kaynak: AA