Başkan Rasim Daşhan Açıklaması Hedefim Şaphane'yi Öğrenci Kenti Yapmak

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu 2018-2019 eğitim öğretim dönemine de yeni bölümleriyle hazır olduğu bildirildi.

Başkan Rasim Daşhan Açıklaması Hedefim Şaphane'yi Öğrenci Kenti Yapmak
Şaphane Meslek Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil, yaptığı açıklamada, ’’ Kuruluşundan günümüze 3 bin 500 civarında mezun veren ve bugün itibariyle 500 öğrencinin eğitim gördüğü Şaphane Meslek Yüksekokulu’nun bu yıl Hukuk Büro Yönetimi Sekreterliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Bankacılık ve Sigortacılık, Yerel Yönetimler ve yeni bölümü olan Sosyal Hizmetler Programlarıyla öğrencilerini karşılayacağını ifade etti.

Öğrenci sayısının her yıl üzerine koyarak yükselmesi ve Şaphane halkının öğrencilere olan hoşgörü ve yardım severliliği sayesinde bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını bekliyoruz’’ dedi.

Şaphane Meslek Yüksekokulunu tercih edecek öğrencilerin sık sorduğu barınma ve ulaşım sorularına yanıt veren MYO Müdürü Ebeoğlugil, ’’2016-2017 eğitim öğretim döneminde hizmete giren 328 kapasiteli ’KYK’ kız yurdu ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek 50 kapasiteli ’KYK’ erkek yurdu sayesinde 5 yıldızlı otel konforunda barınma hizmetine Şaphane’de kavuşulduğunu belirtti.

Üniversite kayıt döneminde Şaphane ilçesini tercih eden her öğrencinin evlatları olduğunu belirten Belediye Başkanı Rasim Daşhan, ’’Öğrencilerimizin sorunları olduğunda kapımız her daim onlara açıktır. Onlara memleket özlemi çektirmeden mevcut KYK ve pansiyon imkanlarımızla en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Amacımız Şaphane’yi öğrenci kenti yapmak. Ayrıca her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin her türlü sosyal faaliyetlerinde Belediye olarak destek olmaya hazırız’’ diye konuştu.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA