AEÜ'ye Erasmus Projesi Desteği

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitenin 92 bin 435 avroluk Erasmus Projesinin onaylandığını bildirdi.

Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin, Erasmus program kapsamında yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliğini kapsayan projesinin 92 bin 435 avro ile desteklenmeye değer bulunduğunu belirtti.

Dış İlişkiler Ofisi tarafından hazırlanan ve başvurusu yapılan projenin Ulusal Ajans tarafından 87 proje arasından seçilerek İç Anadolu Bölgesi özelinde en büyük bütçeye sahip proje olduğunu vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

"2018-2019 akademik yılı içinde yürütülmeye başlanacak Erasmus projesi ile Filistin, Kırgızistan, Kosova ve Ürdün ile öğrenci, akademik ve idari personel değişimi sağlanması amaçlanıyor. Desteklenen projeler ve değişim programları sayesinde üniversitemiz 2015 yılında 16 olan uluslararası anlaşmalarının sayısı 2018 Ağustos ayı itibarıyla 121’e, 2015 Haziran ayında 8 olan uluslararası öğrencilerinin sayısı ise 2018 Ağustos’u itibarıyla 400’e ulaştı. Proje sayesinde 92 Bin 435 Euro’luk bir bütçenin kazandırılmasında üniversitemizin uluslararası düzeyde yapacağı çalışmalar için önemli bir adım olacaktır. İkili iş birliklerinin olduğu ülkelerde üniversiteler ile güçlü bağlar kuruyoruz. Erasmus projesi iş birliklerini güçlendirecek ve uluslararasılaşmada önemli zemin oluşturacaktır."

Kaynak: AA