Mardin'de Temizlik Ve İlaçlama Seferberliği

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentte temizlik ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığınca, kent genelinde başlatılan çalışmalarda, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde, 34 araç, 34 ilaçlama makinesi ve 85 personel ile sivrisinek, karasinek, larva gibi haşerelerin üreme yeri olan durgun sular, fosseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat alanları, dere yatakları, çöp konteynırları, çöp toplama istasyonları ve harabe evler gibi yerlerde ilaçlama yapılmaya başlandı.

İl Sağlık ve Halk Sağlığı müdürlüklerince eğitim verilen uzman ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda, çevre ve halk sağlığını korumaya yönelik ilaçlar kullanılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, Mardinlilerin rahat ve huzurlu bir yaz geçirmesi için haşereyle mücadele seferberliği başlattıklarını söyledi.

Uzman ekiplerle çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Yaman, geçen sene olduğu gibi bu sene de mücadelenin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Yaman, vatandaşlardan aldıkları güzel geri dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, bu doğrultuda kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı Şube Müdürü Cengiz Öztürk de kent genelinde temizlik, dezenfekte ve ilaçlama seferberliği başlattıklarını, bu çalışmalarla vatandaşların huzurlu bir yaz geçirmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA