Kadirli'de 4. Delağra Şenlikleri Yapıldı

Kadirli ilçesinde düzenlenen Geleneksel 4. Delağra Şenlikleri yapıldı.



Kadirli Belediyesi, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi ile Yazar Musa Aslansofuoğlu tarafından Değirmendere köyü Maksutoluğu Yaylası'nda düzenlenen Geleneksel 4. Delağra Şenliklerin'de, halk oyunları gösterileri, güreş müsabakaları ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Yarışmalara yöresel kıyafetleriyle katılan davetliler ve köylüler ilginç görüntüler oluşturdu. Dereceye girenlere madalya, plaket ve kupa verildi.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi Başkanı İbrahim Boysal, yaptığı konuşmada, Kara Mustafa, Delağra'nın 1900'lü yılların başında Kadirli'de yaşayan ve halk arasında sevilen biri olduğunu ifade ederek, Kara Mustafa adının yaşatılması anlamında güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Öğretmen ve Yazar Musa Aslansofuoğlu ise 1861 yılında doğan ve fiziki gücüyle yöre insanı tarafından sevildiğini ifade ettiği Kara Mustafa'nın yaşamını anlatan roman yazdığını belirtti.

Yaşadığı yıllarda kuvvetiyle kısa sürede halk arasında tanınan Delağra adına her yıl geleneksel şenlikler düzenlediklerini anlatan Sofuoğlu, "Halk kahramanı Delağra'nın ölümünden sonra kahramanlıkları herkes tarafından konuşuluyordu. Ben de halk kahramanının unutulmaması için hem roman yazdım hem de adına şenlik düzenledik. Destekleyen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA