GTO'da 'İmar Barışı' Ele Alındı

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla "imar barışı" düzenlemesi ele alındı.

GTO Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi öncülüğünde düzenlenen İmar Barışı Uygulaması Bilgilendirme Toplantısında, uygulamada yaşanan sıkıntılar ve görülen aksaklıklar değerlendirildi.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özgözükara, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde lokomotif sektörlerden biri olduğunu belirterek, geleceğin planlanmasında da bu sektörün büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

İmar konusunda sürecin yarının ihtiyaçları göz önüne alınarak yönetilmesi gerektiğini dile getiren Özgözükara, "Yeni yaşam alanlarımızı 50-100 yıllık gelişme perspektifine göre, çağdaş ve altyapısı her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde şimdiden planlamalıyız." dedi.

Toplantıya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, TEİAŞ Bölge Müdürü Abdullah İnanç, Enerjisa Bölge Müdürü Mehmet Unsu, GAZDAŞ Müşteri Hizmetleri Müdürü Yavuz Börklüoğlu ve GASKİ Abone İşleri Şube Müdür Vekili Mustafa Büyüktaş da katıldı.

Kaynak: AA