Diyarbakır'da Aileler Ziyaret Ediliyor

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında hane ziyaretlerine hız kazandırdı.

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında çalışmalarına hız kazandıran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü İl Müdürlüğü, Silvan ilçesinde hane ziyaretleri gerçekleştirdi.

İl Müdürü Halit Açar, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, ihtiyacı olan vatandaşların tespiti için yapılan hane ziyaretlerini artırdıklarını belirtti.

ASDEP kapsamında bugüne kadar kentte yaklaşık 70 bin haneyi ziyaret ettiklerini ve 400 bin kişi ile görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Açar, Diyarbakır'da girilmedik hane, çalınmadık kapı bırakmayacaklarını belirtti.

Açar, hane ziyaretlerinde sosyal ve ekonomik desteklerin yanı sıra vatandaşları diğer kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için yönlendirdiklerini dile getirerek, bu ziyaretlerde bakıma muhtaç, desteğe ihtiyaç duyan yaşlı, okula gidemeyen kız çocuğu, okuma yazması olmayan ve kamunun diğer hizmetlerine ihtiyacı olan bireyleri tespit ederek, vatandaşın kendilerine ulaşmasını beklemeden harekete geçtiklerini söyledi.

Kaynak: AA