Büyükşehirden Kaş'a 363 Milyon Liralık Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kaş ilçesine 4 yılda 363 milyon 725 bin liralık yatırım yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kaş'ta altyapı sorununu ortadan kaldırmak için çalışma yürüten Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğünce (ASAT) ilçede kanalizasyon, içme suyu hattı, yağmur suyu kanalı döşeme çalışmaları tamamlandı. ASAT tarafından 4 yılda ilçeye yaklaşık 128 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirildi.

Bezirgan-Kalkan yolunun büyük bölümü tamamlandı. Yatırım bedeli 2 milyon 300 bin lira olan projeyle, Bezirgan Mahallesi ile Kalkan Mahallesi arasındaki 9 kilometrelik yol, 6 kilometreye düşecek.

Büyükşehir Belediyesince Kaş Ağullu'da yaklaşık 6,5 milyon liralık yatırımla modern bir otogar projesi hayata geçiriliyor. Kaş'a yapılan en önemli yatırımlardan biri de Kınık Toptancı Hali olacak. Kınık Ovalı ve Yeşilköy hallerini aynı çatı altında toplayacak proje, yaklaşık 150 milyon liraya mal olacak.

Toroslar'ın zirvesinde bin 500-2 bin metre yükseklikte açılışı gerçekleştirilen Yaylaçavdır Kapalı Sistem Sulama Tesisi ile Kaşlı üreticiler tarla ve bahçelerini çok rahat bir şekilde sulayabilme imkanına kavuştu. Daha önce kuru tarım yapan Yaylaçavdırlılar artık sulu tarıma geçerek sebze, meyve ve seracılık da yapabilir hale geldi. Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olan proje ile dağlardaki kaynaktan alınan sulama suyu 24 kilometrelik boru hattı ile Yaylaçavdır'a kadar getirildi.

Sütleğen Mahallesi'ndeki kapısına kilit vurulan sağlık ocağını devralarak, hizmete açanAntalya Büyükşehir Belediyesince tüm bu projelerin yanı sıra Sütleğen'de bir düğün salonu,Ova'da çocukların ve gençlerin bir araya gelebileceği çok amaçlı kullanılabilecek bir

spor salonu, Çavdır'da da kültür merkezi gibi projeler de hayata geçirilecek. Dalış, yamaçparaşütü, doğa yürüyüşü, yayla turizmi, Kaputaş Plajı gibi değerleriyle dünyanın her yerindenturistin ilgi odağı olan Kaş, Antalya Büyükşehir Belediyesinin projeleri ile değer kazanacak

ve dünya çapında bir marka olacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesince Gündoğmuş'ta da yaz aylarında yoğun olarak kullanılan Pınarbaşı-Gelesandır yayla yolunda asfalt çalışması yürütülüyor. Ekipler, Gündoğmuş sakinlerinin yaz aylarında yoğun olarak kullandığı yolda asfalt öncesi hazırlık çalışmaları yapıyor.

Kaynak: AA