AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Açıklaması

'Kırıkhan Hükümet Konağı yapımı 2018 yatırım programına alındı'.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Hükümet Konağı yapımının 2018 yatırım programına alındığını bildirdi.

Yayman, yaptığı yazılı açıklamada 12 bin metre kullanım alanına sahip olacak yeni Kırıkhan Hükümet Konağı'nın 30 milyon liraya mal olacağını belirtti.

Kırıkhan Hükümet Konağı'nın tamamlandığında Hatay'ın en büyük kamu binalarından biri olacağını ifade eden Yayman, proje tasarımının Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapıldığını kaydetti.

Yayman, projenin hazırlanmasında emeği geçen Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz'a teşekkür etti.

Uygulama ihalesin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini aktaran Yayman, açıklamasında, "Kırıkhan Hükümet Konağı yapımı 2018 yatırım programına alındı. Kırıkhan en iyisine layıktır. Kırıkhan halkı kendine yakışan hizmeti alacaktır. Projenin tamamlanması ile birlikte halk kamu hizmetlerinden daha hızlı, kolay ve etkin şekilde yararlanacak." ifadelerini kullandı.

Yayman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hatay ziyareti sırasında Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz ile konuyu kendisiyle paylaştıklarını ve gerekli desteği aldıklarını kaydetti.
Kaynak: AA