Yozgat'ta FETÖ/PDY Soruşturmalarında 389 Kişi Tutuklandı

Yozgat'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 yıl içerisinde 3 bin 920 kişi hakkında soruşturma başlatıldı, bunlardan bin 2 şüpheli gözaltına alındı, 389'u da tutuklandı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü sonrası Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bugüne kadar 3 bin 920 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı, gözaltına alınan bin 2 şüpheliden 389'unun tutuklandığını bildirildi.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 3 bin 920 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda bin 2 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelilerden 389'unun tutuklandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi ve Sulh Ceza Hakimliğinin karar ile 988 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirin uygulanmasına karar verilmiştir. Kamu davası açılan 659 şüpheli hakkında Yozgat Ağır Ceza Mahkemesince 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 317 sanık hakkında 1 yıl 13 ay ile 12 yıl arasında değişen hapis cezasına hükmedilmiştir. 14 sanık hakkında ise beraat karı verilmiş, 328 sanık hakkında ise halen kovuşturma devam etmektedir.

Hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma yürütülen bin 61 şüpheli hakındaki soruşturma dosyaları Cumhuriyet Başsavcılığıımzca gereğinin takdir ve ifası için yetkili yer Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiştir. Başka yer Cumhuriyet Başsavcılıklarından ve mülhakat Cumhuriyet Başsavcılıklarımızdan gönderilen toplam 620 soruşturma dosyası ile mevcut soruşturma dosyalarımız ile birleştirilmesine karar verilmiştir. Hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma yürütülen 953 şüpheli hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığımızca kovuşturma yapılmasına yer olmadığına (takipsizlik) kararı verilmiştir."

Cumhuriyet Başsavcılığınca halen 722 şüpheli hakkındaki soruşturma işlemlerinin devam ettiği aktarılan açıklamada, Yozgat il genelinde ikamet edip ByLock kullandıkları tespit edilenlerden haklarında soruşturma yapılmayan kişi bulunmadığı da bildirildi.
Kaynak: AA