Toroslar Günnercik Yayla Şenliği Düzenlendi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen 1.Toroslar Günnercik Yayla Şenliği'ne binlerce kişi katıldı.

Toroslar Günnercik Yayla Şenliği Düzenlendi
Torosların zirvesinde gerçekleşen yayla şenliği temsili Yörük göçüyle başladı. Şenlikte, kepenek giymiş, kaval çalan çoban ve sürüsü, atların ve develerin yer aldığı Yörük göçü, büyük ilgi gördü.

Halat çekme, çuval yarışması, kaşıkla yumurta taşıma yarışması gibi yarışmaların da yapıldığı şenlikte, halk oyunları gösterileri sunuldu ve konserler düzenlendi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, yaptığı konuşmada, şenliğe gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Toroslarımızı, yaylalarımızı, Yörük kültürümüzü anlatmak için uzun zamandır bu şenliği yapmak istiyorduk ancak yaylamızda elektrik olmadığı için uygun zamanı bekledik. Girişimlerimiz sonucu yaylanın elektrik ihalesi yakın bir zamanda yapıldı ancak biz daha fazla bekleyemedik ve bu yıl şenliğimizi yapma kararı aldık. Amacımız birliğimizi, beraberliğimizi artırmak, Yörük kültürümüzü anlatmak, yaylalarımızı tanıtmak ve insanların bu güzelliklerini görmesini sağlamak. Yaptığımız etkinliklerle insanları geçmişe, çocukluklarına götürdüğümüzü düşünüyorum. İnşallah ilkini bu yıl yaptığımız şenliğimizi her yıl daha da geliştirerek yapmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA