Milletvekili Tüfenkci, STK Temsilcileri Ve Muhtarlarla Buluştu

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Çırmıhtılılar Dayanışma Derneğinin ev sahipliğinde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci, Çırmıhtılılar Dayanışma Derneğinde düzenlenen toplantıya katıldı.

STK temsilcileri ve muhtarların katılımıyla Yeşilyurt ilçesinin gelişmesi ve kalkınması üzerine projelerin konuşulduğu toplantıda, ilçenin gelişimi ve yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerini açıklayan Tüfenkci, coğrafyası, insanı ve yemeğiyle kendine has özellikler barındıran ilçenin, girişimci, ticari ve sanayici ruhunun tüm bölgeye yayılmasını istediklerini belirtti.

Yeşilyurt'u büyütürken kadim Yeşilyurt'un yok olmasını istemediklerini dile getiren Tüfenkci, ilçeyi sadece burada yaşayan 2-3 bin kişi ile de sınırlamamak gerektiğini, Malatya'da, İstanbul'da ve başka illerde de çok sayıda Yeşilyurtlu bulunduğunu ifade etti.

Tüfenkci, Türkiye'nin farklı yerlerindeki Yeşilyurtlularla olan bağı güçlendirmek gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bunun için Yeşilyurt'a butik oteller ve yöresel yemeklerin satıldığı yerler kurmak istiyoruz. Yeşilyurt'u butik oteller, kafeler ve lezzet vadisi haline getirmek konusundaki projeyi Yeşilyurt Belediyemiz ile ortaya koyduk ve takip ediyoruz. Yeşilyurtlu olup Yeşilyurt'ta evi kalmayan bir sürü hemşehrimiz var. İnsanlar kendisi biliyor ama çocukları, torunları bilmiyor. Onları senede birkaç gün bir otobüse hapsedip 1-2 gün gezdirmek şeklinde değil, 3-5 aileyi davet ederek VIP misafir olarak ve rehber eşliğinde gezdirecek bir sistem olmasını istiyoruz."

Tüfenkci, ilçeye tekstil ve dokuma müzesi ile kültür evi kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA