Koruyucu Aileler Kampta Buluştu

Koruyucu ve biyolojik aileler Antalya'nın İbradı İlçesi Ormana Mahallesi'nde "Anne-Çocuk" kampı yaptılar.

Kamp sorumlusu Neva Bozdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koruyucu ve biyolojik annelerle birlikte çocukları kaynaştırmak için Ormana'da bir haftalık kamp yaptıklarını söyledi.

Yoga, jimnastik, resim, yaratıcı drama ve müzik etkinlikleri yaptıklarını belirten Bozdemir, "Bu etkinliklerin içerisinde çocuklar o kadar güzel kaynaşıyorlar ki normalde kışın kreşte öğretmenleri ile yaptıkları şeyi burada anneleri ile yapıyorlar. Anne ve çocuğun bağı burada çok daha güzelleşiyor." diye konuştu.

Kampın içeriğinde koruyucu aile olduğunu belirten Bozdemir, şöyle devam etti:

"Ben de bir koruyucu aileyim. Kampımızda biz koruyucu aileler diğer aileler ile eşit şartlarda, birlik içerisinde eğleniyoruz. Kampımızın bu amacı benim için çok önemli. Çünkü koruyucu ailede büyüyen çocuklarımızın da böyle kamplara gelmeye hakları var. Diğer ailelerle birleştiğinde çocuklarımızın ne kadar arkadaşlığı geliştirdiklerini ve arkadaşlığı öğrendiklerini gözlemliyoruz. Çocuklarımız birbirleriyle kaynaştılar. Arkadaşlığı öğrendiler. Ormana çok güzel bir köy. Buranın havası, doğası çok güzel. Çocuklarımız burada güzel nefes alabiliyor."

Kaynak: AA