Kanadalı Türk Gençlerden Anavatanlarına Ziyaret

Kanada'da yaşayan 1623 yaş grubu 30 Türk, Kanada Anadolu İslam Merkezinin hayata geçirdiği proje kapsamında Türkiye'de 8 kentte tarihi ve turistik yerleri ziyaret ediyor Gençler, programın Ankara durağında Tacettin Dergahı'nı gezme fırsatı buldu.

Kanada'da yaşayan Türk gençler, Kanada Anadolu İslam Merkezinin hayata geçirdiği proje kapsamında anavatanları Türkiye'de 8 kenti tanıma fırsatı bulacak. Gençler, İstanbul'dan başlayan programın Ankara durağında, tarihi yerleri ziyaret ediyor.

Kanada Anadolu İslam Merkezi İmam Hatibi ve "Kanadalı Gençler Kültürüyle Buluşuyor" projesi sorumlularından Bilal Gülmez, AA muhabirine, söz konusu projeye ilişkin bilgi verdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle Kanada'da doğmuş ya da büyümüş 16-23 yaş grubu 30 Türk gencini, Türkiye ile bağlarını güçlendirmek, onlara milli ve manevi değerlerini, kültürlerini tanıtmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Gülmez, bu kapsamda programın 31 Temmuz'da İstanbul'da başladığını anlattı.

Gülmez, İstanbul'un ardından Çanakkale, Bursa, Eskişehir ve son olarak da Ankara'yı görme fırsatı bulduklarını belirtti. Başkentte, bugün Tacettin Dergahı'nın yanı sıra Hacı Bayram Veli Camii ve Türbesi, Ankara Kalesi, Eski TBMM ve Külliye'yi de gezeceklerini dile getiren Gülmez, yarın da YTB ve TBMM'yi ziyaret edeceklerini ifade etti.

Gülmez, gençlerin Ankara'nın ardından Nevşehir, Konya ile Muğla'nın turistik Fethiye ve Marmaris bölgelerini de gezeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA