Adana'da Çocuklarının Bakmadığı İddia Edilen Kadına Koruma

Adana'da, çocukları tarafından bakılmadığı iddia edilen 72 yaşındaki kadın engelli bakım merkezine yerleştirildi.

Seyhan ilçesinde yaşayan Ayten Ö, alzheimer hastalığı olan ve güçlükle yürüyebilen annesi Fadime Ö'nün 1'i erkek 7 kardeşi tarafından bakılmayıp sokağa atıldığını iddia ederek Adana Adliyesine suç duyurusunda bulundu.

Annesinin huzurevine yerleştirilmesini isteyen Ayten Ö, kendisinin de bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle annesine bakamadığını savundu.

Başvuruyu alan Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu savcısı, yaşlı kadın ve kızını ifadelerinin alınması için polis merkezine yönlendirdi. Ayrıca, yaşlı kadının bir bakım merkezinde barındırılması için de talimat verdi.

Polis merkezindeki işlemlerin ardından Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne götürülen yaşlı kadın, yetkililer tarafından engelli bakım merkezine yerleştirildi.

Ayten Ö, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Diğer kardeşlerime sırayla anneme bakma konusunda teklifte bulundum ancak olumsuz cevap alınca son çarem annemi bakımevine yerleştirmek oldu. Burada annemin emin ellerde olacağına inanıyorum. Keşke imkanım ve sağlık durumum olsa da ben bakabilseydim. Çok üzgünüm. Elimden bir şey gelmiyor." dedi.

Kaynak: AA