'Kakaç Köyü 1. Kültürel Festival Şöleni'

Kars'ın Arpaçay ilçesinde "Kakaç Köyü 1. Kültürel Festival Şöleni" festivali düzenlendi.

Köyde düzenlenen festival, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yöresel yemeklerin yapıldığı festivalde çeşitli oyunlar oynandı. Festivalde, köyün hakim tepesine dev Türk Bayrağı dikildi.

Kakaç Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şemistan Papakçı, yaptığı konuşmada, yapılan ilk festivalde bayrak dikme törenini de gerçekleştirdiklerini belirterek, "Milli ve manevi değeri paha biçilemeyen bayrağımızın artık Kars-Ardahan kardeş şehirlerimizin birleştiği noktada dalgalanıyor olması hem bizim hem de komşu il, ilçe ve köylerimiz için onur ve gurur veriyor." diye konuştu.

Papakçı, birlik ve beraberliğin pekişmesi adına önemli bir program yaptıklarını hatırlatarak, "Festivalimizde Kakaç köyü hanımlarına yöresel ev yemekleri ve çeşitli ikramlarda bulundukları için ve dedelerimizin babalarımızın kültürümüzde çok önem verdiğimiz misafirperverliklerini gösterdikleri için çok teşekkür ederiz." dedi.

Programa, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Arpaçay Belediye Başkanı Atalay Erçetin, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Yıldız, Çıldır Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Şimşir, Kars-Ardahan-Iğdır Çekmeköy Dernek Başkanı Rıfat Karakaya ve köyüler katıldı.

Kaynak: AA