Konya'dan Kısa Kısa

Seydişehir Belediyesine ait Sebeltaş AŞ bünyesinde çalışan 54 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Belediye Başkanı ve Sebeltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tutal ile Maden-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından çalışanların özlük hakları ve ücretlerinde iyileştirme yapılması kararlaştırıldı.

Başkan Mehmet Tutal, anlaşma sağlanmasının ardından makamında düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, çalışanların maaşlarına 3 yıllık sürede yüzde 30 oranında zam yapıldığını, ayrıca çalışanların sosyal hakları ve izinleri ile ilgili de iyileştirme sağlandığını kaydetti.

- Seydişehir'de belediye çalışmaları

Seydişehir Belediyesince alt ve üstyapı çalışmalarına devam ediliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 55 mahallenin cadde ve sokaklarında bugüne kadar 100 bin metrekare parke taşı çalışması yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının daha yaşanabilir bir Seydişehir inşa etmek olduğunu ifade eden Tutal, şunları kaydetti:

"Planlanan çalışmalar doğrultusunda kullanıma uygun olmayan, trafiğe elverişsiz sokak ve caddelerimizi sil baştan yenilemeye devam ediyoruz. Söz verdiğimiz gibi en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Mahallelerimizde ihtiyaç duyulan yerlerdeki yol sorunlarını çözerek hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Hazırladığımız program dahilinde çalışmalarımız devam edecek. Görev süremiz içerisinde hizmet almayan mahallemiz kalmayacak."

- Uluslararası Beyşehir Göl Festivali

Beyşehir ilçesinde bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Göl Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Festival çerçevesinde "Akçabelen Çetmi Şeker Fasulye Şenliği" düzenlendi. Özenle pişirilen fasulye, vatandaşlara ikram edildi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl Akçabelen Mahallesi'nde düzenlenen Şeker Fasulye Şenliği'ni bu yıl festival etkinliklerine dahil ettiklerini söyledi.

Meşhur Çetmi Şeker Fasulyesi'ni tüm katılımcılara ikram ettiklerini, Akçabelenli hemşehrilerini de ilçe merkezinde bir araya getirdiklerini ifade eden Özaltun, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra düzenlenen halk konserinde, yerel sanatçılar şarkı ve türkülerini seslendirdi.

Kaynak: AA