- Kazakistan'da Görme Engelli Bisiklet Maratonu

'Sınır Tanımayan Spor' Derneği Başkanı, görme engelli Bahtiyar Bazarbekov:'Amacımız, motivasyon platformu oluşturmak, yabancı ülke örgüt ve sporcularıyla deneyim paylaşımı yapmak. Sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, engelliler arasında sporu popülerleştirmek ve paralimpik sporun gelişmesine katkı sağlamak'

ASTANA – Kazakistan'ın başkenti Astana'da görme engellilerin bisiklet maratonu "Blind Race Astana-Paris" başladı.

Sınır Tanımayan Spor Derneği tarafından Paralimpik Spor Komitesi ve çeşitli kuruluşların desteğiyle organize edilen maraton Kazak Yeli meydanından başladı.

Dernek Başkanı Bahtiyar Bazarbekov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzunluğu 5 bin kilometre olan ve görme engellilerin katılımıyla gerçekleşen maratonun dünyada benzeri olmadığını belirtti.

Katılımcıların, bir ay içinde 6 ülke ve 30 şehri geçeceğini aktaran Bazarbekov, "Amacımız, motivasyon platformu oluşturmak, yabancı ülke örgüt ve sporcularıyla deneyim paylaşımı yapmak. Sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, engelliler arasında sporu popülerleştirmek ve paralimpik sporun gelişmesine katkı sağlamak.” dedi.

Bazarbekov, maratonun eylül ayının ilk haftasında Paris’te sona ereceğini kaydederek, projenin aynı zamanda eşit koşulları sağlamak amacıyla toplum ve devlet ile yapıcı diyalogun kurulmasını sağladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA